Agata Pszczółkowska
Gabinet Premium
10 Sier

Bigos z młodej kapusty

Sezon na kapustę w pełni dlatego dziś mam dla was propozycje przepisu na pyszny bigos z młodej kapusty 😋😁🥰

 

Do jego przygotowania potrzebne będą:

🥗Bulion warzywny pół szklanki (120 g) 8 kcal

🥗Chleb żytni razowy 2 kromki (60 g) 128 kcal

🥗Kapusta młoda 1/3 sztuki (250 g) 73 kcal

🥗Koper 2 łyżeczki (8 g) 2 kcal

🥗Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (10 g) 88 kcal

🥗Przecier pomidorowy 1 łyżka (15 g) 14 kcal

🥗Przyprawy: kmin mielony, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżeczka (3 g) 11 kcal

🥗Soczewica nasiona 3 łyżki (45 g) 147 kcal

Sposób przygotowania:

Kapustę umyć i poszatkować. W garnku rozgrzać oliwę i dodać kapustę oraz obraną i wymieszać. Wlać bulion, dodać soczewicę, doprawić solą, pieprzem, dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać, przykryć i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut, w międzyczasie 1-2 razy zamieszać. Dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować.

Smacznego 😋😋😋

#żywienie #dietetyk #dietetykkliniczny #dieta #dietetyka #Mława #ciechanow #praca #wakacje #dietetykwkuchni #dietetykonline #przepis #szybkiprzepis

Twój komentarz




POKAŻ