Do jego przygotowania potrzebne będą:
🥗Bulion warzywny pół szklanki (120 g) 8 kcal
🥗Chleb żytni razowy 2 kromki (60 g) 128 kcal
🥗Kapusta młoda 1/3 sztuki (250 g) 73 kcal
🥗Koper 2 łyżeczki (8 g) 2 kcal
🥗Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (10 g) 88 kcal
🥗Przecier pomidorowy 1 łyżka (15 g) 14 kcal
🥗Przyprawy: kmin mielony, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżeczka (3 g) 11 kcal
🥗Soczewica nasiona 3 łyżki (45 g) 147 kcal
Sposób przygotowania:
Kapustę umyć i poszatkować. W garnku rozgrzać oliwę i dodać kapustę oraz obraną i wymieszać. Wlać bulion, dodać soczewicę, doprawić solą, pieprzem, dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać, przykryć i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut, w międzyczasie 1-2 razy zamieszać. Dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować.
Smacznego 😋😋😋
#żywienie #dietetyk #dietetykkliniczny #dieta #dietetyka #Mława #ciechanow #praca #wakacje #dietetykwkuchni #dietetykonline #przepis #szybkiprzepis
Twój komentarz