- 573 894 507
Sezon grillowy zaraz ruszy 😜😜 Dlatego też dziś kilka informacji na temat grilla 😃
👉👉👉Podczas procesu grillowania z tłustego mięsa wytapia się tłuszcz i spada na żarzące się węgle. Przy spalaniu wytwarza rakotwórcze związki, które wraz z dymem osiadają na pieczonym mięsie. Inne, niezdrowe substancje znajdują się w zwęglonych kawałkach pieczystego.
Jak więc zminimalizować negatywne skutki grillowania?🤔🤔🤔Oto kilka rad:
👉Aby zabezpieczyć się przed działaniem tych szkodliwych związków, należy używać do pieczenia mięsa tacek lub aluminiowej folii, na które skapuje wytopiony tłuszcz.
👉Nie należy piec w zbyt wysokiej temperaturze, aby nie przypalać jedzenia.
👉Wcześniejsze zamarynowanie mięsa istotnie obniża zawartość rakotwórczych związków powstających w nim podczas grillowania.
👉Przed każdym kolejny grillowaniem, należy dokładnie wyczyścić ruszt😃
Twój komentarz