Agata Pszczółkowska
Gabinet Premium
01 Lip

Choroby tarczycy

Dziś kilka informacji na temat chorób tarczycy i diety podczas chorób tarczycy. 

W intrenecie naczytałaś się że powinnaś wyeliminować wiele produktów ze swojej diety bo rzekomo niekorzystnie wpływają na pracę tarczycy.

Jeśli tak to mam dla ciebie kilka wskazówek które mam nadzieje pomogą Ci odnaleźć się w tym co możesz jeść przy problemach z tarczycą :)

📌 zadbaj o prawidłową ilość żelaza, cynku i selenu w diecie - pierwiastki te są niezbędne do prawidłowego przebiegu produkcji hormonów tarczycy

📌 nie musisz wykluczać brokułu z diety - jeśli będziesz gotować go bez przykrycia związki które mogą niekorzystnie wpływać na prace tarczycy ulotnią się wraz z para wodną podczas procesu gotowania

📌 pamiętaj o popijaniu leków wodą z cytryna - witamina C zawarta w cytrynie powoduje lepsze przyswajanie się leku

📌 stasuj produktu jak najmniej przetworzone - unikaj gotowych dań, ciastek

📌 jeśli chorobie tarczycy nie towarzyszy choroba autoimmunizacyjna nie masz powodu do eliminacji glutenu z diety

Jeśli te wskazówki dla Ciebie to za mało żeby ogarnąć dietę przy chorobach tarczycy zapraszam Cię do skorzystania z oferty mojej poradni w której przygotuję dla Ciebie smaczną dietę, oraz rozwieje wszystkie twoje wątpliwości związane z żywieniem w chorobach tarczycy

Twój komentarz




POKAŻ