Agata Pszczółkowska
Gabinet Premium
02 Maj

Muffiny jajeczne ze szparagami

Sezon na szparagi w pełni :D dlatego dziś przychodzę do Was z propozycją muffin jajecznych ze szparagami, które bardzo fajnie sprawdzą się jako urozmaicenie śniadań :D

Do przygotowania 5 sztuk potrzebne będą:

🔹250g - 5 jajek

🔹125g - 5 szparagów

🔹5g - łyżeczka oliwy

🔹50g - kawałek papryki

🔹25g - kawałek pora

Sposób przygotowania :

Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

PS.: mam nadzieję że znajdą się tu odważne osoby które wypróbują przepis i podzielą się swoimi wrażeniami na jego temat :D

#muffiny #muffinyjajeczne #szparagi #szeron #szeonnaszparagi #nowalijki #przepis #łatwyprzepis #szybkiprzepius #danie #smacznedanie #propozycja #propozycjaśniadania #śniadanie #dietetyka #dietetyk #majówka #majówk2k22

Twój komentarz




POKAŻ