Do jego przygotowania potrzebne będą :
* Twaróg sernikowy - opakowanie
* Biszkopty - jedna mała paczka
* Truskawki świeże/ mrożone - porcja (500g)
* Galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
* Żelatyna - 2 łyżki
* Mleko - 1/2 szklanki
* Śmietanka 30% - 15 łyżek
* Ksylitol/erytrol - 3/4 szklanki
* Aromat waniliowy kilka kropel
Sposób przygotowania
Galaretkę przygotować według przepisu, odstawić. Biszkoptami wyłożyć tortownicę. Mleko
zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić wcześniej namoczoną żelatynę. Substancję słodzącą,
twaróg, śmietankę i aromat wymieszać. Przestudzona żelatynę zahartować kilkoma łyżkami
masy twarogowej, następnie wymieszać z resztą składników. Dodać pokrojone truskawki
(kilka sztuk pozostawić do dekoracji), delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy. Włożyć
do lodówki na pół godziny, następnie ozdobić truskawkami, wylać na wierzch galaretkę i
wstawić ponownie do całkowitego stężenia.
Z przepisu wychodzi 10 porcji po 270 kcal każda :)
Dajcie znać w komentarzu czy lubicie serniki na zimo czy jesteście zwolennikami innych ciast :D
#sernik #sernikztruskawakim #wielkanoc #wielkanocnyprzepis #wielkanocnasłodkość #ciasto #zdroweciasto #fitciasto #nazdrowie #propozycja #dietetyk #dietetyka #żywienie #przepsi #stylżycia #smacznego
Twój komentarz