Agata Pszczółkowska
24 Marz

Fit Rafaello

Brakuje wm pomysłu na pyszne ciasto na weekend? Jeśli tak to koniecznie zapoznajcie się z przepisem na domowe rafello. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu a ciasto smakuje przepysznie i znika z lodówki w mgnieniu oka ;) 

Do jego przygotowania będziecie potrzebować:

🥥 ok 350g herbatników

🥥 750 ml mleka kokosowego

🥥 dwa duże budynie śmietankowe bez cukru (2x40g)

🥥 4 łyżki ksylitolu, erytrytolu bądź cukru

🥥 100g migdałów pokrojonych w słupki bądź pokruszonych

🥥 25g masła (ale nie musicie go dodać)

🥥 wiórki kokosowe

Sposób przygotowania jest naprawdę bardzo łatwy. Na początku należy blachę o wymiarach 23x23 wyłożyć papierem do pieczenia A następnie wyłożyć ją herbatnikami. 2 i pół szklanki mleka wlać do garnka dodać masło i słodzik i gotować do momentu zagotowania. W pozostałej ilości mleka wymieszać budynie a następnie mieszając wlać do gotującego się mleka mieszać i gotować przez ok 2 min. Następnie dodać migdały wymieszać. Część masy wyłożyć na przygotowane herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników i powtarzać czynność 5 razy. Na wierzch ciasto posypać wiórkami kokosowymi odstaw do wystygnięcia a następnie na noc do lodówki i gotowe 😁😋😋

Smacznego 🥥🍰🥥

Twój komentarz




POKAŻ