Do jego przygotowania będziecie potrzebować:
🥥 ok 350g herbatników
🥥 750 ml mleka kokosowego
🥥 dwa duże budynie śmietankowe bez cukru (2x40g)
🥥 4 łyżki ksylitolu, erytrytolu bądź cukru
🥥 100g migdałów pokrojonych w słupki bądź pokruszonych
🥥 25g masła (ale nie musicie go dodać)
🥥 wiórki kokosowe
Sposób przygotowania jest naprawdę bardzo łatwy. Na początku należy blachę o wymiarach 23x23 wyłożyć papierem do pieczenia A następnie wyłożyć ją herbatnikami. 2 i pół szklanki mleka wlać do garnka dodać masło i słodzik i gotować do momentu zagotowania. W pozostałej ilości mleka wymieszać budynie a następnie mieszając wlać do gotującego się mleka mieszać i gotować przez ok 2 min. Następnie dodać migdały wymieszać. Część masy wyłożyć na przygotowane herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników i powtarzać czynność 5 razy. Na wierzch ciasto posypać wiórkami kokosowymi odstaw do wystygnięcia a następnie na noc do lodówki i gotowe 😁😋😋
Smacznego 🥥🍰🥥
Twój komentarz